Евро/долар все още поддържаше низходящия си моментум

Технически анализ за 29.03.201009.20.AM
 
EURUSD              
Евро/долар все още поддържаше низходящия си моментум по-рано през азиатската сесия, предизвикан от надеждата за разрешаване на дълговия проблем в Гърция в петък, плъзгайки се под 1.3450, но отстъпи по-ниско около 1.3430 докато пишех коментара. Ситуацията може да бъде много измамна в тази фаза. Сигналите са възходящи в кратки срокове. Основния низходящ сценарий остава непокътнат колкото по-дълго цената остане вътре в мечия канал, но имаме възможен възходящ риск. Напомням, че проблема в Гърция е отговорен за низходящия моментум на еврото. Така че, ако на пазара оптимизмът продължава да расте и вече не виждаме гръцкия проблем като сериозен въпрос, тогава ще имаме основателна причина за възходящ обръщащ сценарий, особено ако цената наруши мечешкия канал. Първата подкрепа е 1.3400. Пробив под нея би трябвало да запази низходящия сценарий валиден за тестване на 1.3300-1.3250, преди тестването на 1.3100. Най-близката съпротива е на 1.3480, чийто пробив може да предизвика по-нататъшен натиск нагоре за тестване на 1.3530 и горната граница на канала, което може да стане сериозна заплаха за техническите низходящи изгледи.
 
 
GBPUSD
 
Паунд/долар не успя да остане убедително под трендлинията на подкрепа, индикирайки потенциален сценарий на фалшив пробив, който може да предизвика значителен възходящ импулс за тестване на 1.5000/50. Трендлинията на подкрепа остава ключова зона на подкрепа на този етап. Друго движение под нея би трябвало да запази низходящия сценарий за тестване на 1.4500 непокътнат. Непосредствена подкрепа имаме на 1.4890 (текущо дъно). Пробив под това равнище ще доведе до бъдещ низходящ моментум за тестване на 1.4779.
 

 
USDJPY
 
Долар/йена беше нерешителна в петък. Предпочитам възходящия сценарий с краткосрочна техническа цел около 93.75, тъй като бичия обръщащ сценарий сега е потвърден, след като цената убедително проби над основната трендлиния на съпротива (в синьо). Краткосрочна подкрепа се вижда на 92.00. Друго движение под тази зона би трябнало да ни отведе в неясна зона за търговия, като посоката също ще стане неясна.
 

 
USDCHF
 
Долар/франк не успя да продължи възходящия импулс в петък. По-рано днес, по време на азиатската сесия, цената се плъзна под подкрепата 1.0640, но отскочи нагоре и се търгуваше около 1.0670 по времето, когато пишех анализа. Мисля, че сме в неопределена зона за търговия. Основния възходящ сценарий остава непокътнат, колкото по-дълго цената се движи вътре в бичия канал. Последователно движение под 1.0640 може да предизвика по-нататъшна низходяща инерция за повторно тестване на 1.0507. Първата съпротива е 1.0750. Пробив над това ниво би трябвало да запази възходящия сценарий валиден за тестване на района 1.0888.
 
 
 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *