Евро/долар вчера тества съпротивата 1.3570

EURUSD
 Евро/долар направи корекция нагоре вчера и тества съпротивата 1.3570, но успя да я пробие по-рано днес по време на азиатската сесия, като запази движението нагоре, удряйки 1.3611. Служители на ЕС и МВФ пътуват до Дъблин за обсъждане на евентуален пакет от помощи за Ирландия и това изглежда добра новина за биковете (засега). Краткосрочните сигнали стават възходящи за тестватне на съпротивата 1.3650-1.3700, но като цяло все още сме в силна низходяща фаза. Както казах, всеки възходящ натиск е нормален и за предпочитане е мечешкият сценарий. Най-близката подкрепа е 1.3500. Ясен пробив под нея може да сложи край на текущата възходяща корекция с тестване на 1.3333 тази седмица. Освен срещата в Дъблин, която трябва да бъде основната тема тези дни, днес по-важно съобщение на данни от икономическия календар са първоначалните молби за безработни в САЩ.

GBPUSD
Низходящият натиск по паунд/долар беше стопиран вчера, след като двойката намери подкрепа около долната граница на възходящия канал. Сигналите са неутрални засега. Основния възходящ сценарий остава валиден, особено ако цената пробие над 1.5950 с цел в района на 1.6000-1.6080. Ясен пробив под бичия канал може да стане заплаха за основните възходящи изгледи поне с тестване на 1.5750-1.5650, което може да ни даде ранно потвърждение за низходящ обръщащ сценарий.

USDJPY
Долар/йена направи низходяща корекция вчера. Мисля, че това е нормална корекция и като цяло все още се намираме във възходяща фаза. Очакванията са неутрални в кратки срокове. Първата подкрепа е в района на 82.40-81.95. Непосредствена съпротива е 83.70, която е също и най-близката цел на биковете. Пробив под това равнище може да предизвика по-нататъшно продължение нагоре за тестване на 84.00-84.70.

USDCHF
Долар/франк също коректира надолу вчера. Видяхме значителна мечешка корекция след силния моментум нагоре от пети ноември, така че низходящия натиск е нормален и още сме във възходяща фаза. Мисля да остана настрани засега. Първата подкрепа е долната линия на второстепенния възходящ канал (в червено) и 0.9900. Последователно движение под тази зона ще доведе до бъдещ натиск надолу за тестване на 0.9800. Най-близката съпротива за днес е 0.9975 и се нуждаем от ясен пробив над нея за продължаване на възходящия сценарий с цели в района на 1.0000 и 1.0182.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.
 

Анализът е е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *