Евро/долар имаше възходящ моментум вчера

Анализ на основните валути за 02.12.200908.52.AM

EURUSD

Евро/долар имаше възходящ моментум вчера, достигайки връх на 1.5116 и закри на 1.5079. На четиричасовата графика можем да видим, че низходящия канал беше нарушен нагоре, индикирайки потенциален бичи импулс поне за тестване на 1.5140/50 преди целта 1.5300. Първата подкрепа се намира на 1.5062. Пробив под тази зона би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона в краткосрочен план с тестване на 1.4950, но като цяло отношението остава негативно за зелените пари. Фондовия пазар изглежда се възстанови добре след паническата реакция покрай Dubai World през изминалата седмица, докато златото продължава да прави нови върхове на всички таймфрейми, натискайки долара надолу.

GBPUSD

Паунд/долар опита да се понижи вчера, плъзгайки се под второстепенната трендлиния на подкрепа (светло синьо), но не успя да продължи низходящия моментум, като рязко се обърна нагоре, пробивайки над минорната трендлиния на съпротива (тъмно синьо) и сега се бори около нея. Сигналите са неутрални, като цената не може да остане последователно над трендлинията на съпротива засега, следователно все още е уязвима да направидруг фалшив пробив, който да предизвика още низходящ натиск, особено ако цената спадне днес под подкрепата 1.6550 за ретестване на 1.6400. В посока нагоре, основната трендлиния на съпротива (в червено) е също възможно да бъде тествана, след като видяхме значителен бичи импулс вчера. Пробив над нея би трябвало да се разглежда като неуспех за мечките, което може да предизвика нова възходяща фаза за стерлинга поне към района на 1.6842. Най-близката съпротива е на 1.6670, чийто пробив може да доведе до пи-нататъшна възходяща инерция и може да е сериозна заплаха за низходящия сценарий.

USDJPY

Долар/йена направи нерешително движение вчера. Сценария на възходящата корекция, предизвикан от формацията „чук”, остава непокътнат, но намери добра съпротива около 87.50. Краткосрочните сигнали остават неутрални. Освен ако нямаме пробив под 86.10, възходящия корекционен сценарий би трябвало да остане валиден, особено ако цената е способна да пробие над 87.50 с цели 88.80 и основната трендлиния на съпротива (червено). Предпочитам да купувам откакто заплахата от интервенция от страна на японското правителство ни предлага добра възможност за дълги позиции всеки път щом цената опита да се понижи.

USDCHF

Долар/франк имаше низходящ импулс вчера, вероятно важно техническо движение, тъй като цената засега остава под психологическото ниво 1.0000 с низходяща цел на 0.9916. Сигналите са низходящи в кратки срокове, но друго отдръпване над 1.0000/50 би трябвало да ни отведе обратно в неясна търговска зона, като цената би могла да отскочи и по-високо за тестване на 1.0120, но дългите позиции не се препоръчват на този етап, тъй като като цяло отношението към долара е още доста негативно.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *