Евро/долар коректира надолу вчера

Анализ за деня – 03.12.200908.44.AM

EURUSD

Евро/долар коректира надолу вчера, достигайки дъно на 1.5032 и затвори на 1.5045. На четиричасовата графика може да се види, че след пробиването на низходящия канал цената се отдръпна по-ниско към горната линия на канала, но това се разглжда само като нормално корекционно движение засега. Сигналите са неутрални, но като цяло модела за тази двойка е покупки с цели 1.5140/50 преди 1.5300. Само пробив под 1.4950/20 може да предизвика по-нататъшен моментум надолу с ретестване на ключовата подкрепа 1.4850/20 и основната трандлиния ан подкрепа (в червено). Най-близката подкрепа е на 1.5032 (вчерашното дъно) и горната граница на низходящия канал, чийто пробив може да предизвика друг мечи натиск, отслабвайки възходящото покачване, за тестване на 1.4950/20 дори 1.4820.

GBPUSD

Паунд/долар продължи възходящия импулс вчера, като направи важно техническо движение, плъзгайки се над трендлинията на съпротива (в червено), което е индикация за сериозна заплаха за низходящия сценарий. Стерлинга изглежда печели от общото отлабване на долара и натиска е повече за нагоре. На четиричасовия таймфрейм можем да видим, че цената все още се бори около трендлнията на съпротива. Още е твърде рано за възходящ обръщащ сценарий, тъй като цената може да направи фалшив пробив, ако не успее да има последователно движение над трендлинията. Друг технически инструмент, който предполага потенциални низходящи изгледи е формацията възходящ клин (в синьо). Ако цената последователно се движи над трендлинията и пробие под клина, фалшивия пробив е потвърден, което би трябвало да предизвика значителен низходящ натиск надолу към 1.6550 и 1.6400. Непосредствена съпротива е на 1.6694 (вчерашния връх). Пробив над това ниво може да се разглежда като неуспех за низходящото потвърдение и да предизвика по-нататъшен бичи импулс с цел 1.6842.

USDJPY

Долар/йена имаше значителна инерция нагоре вчера, достигайки връх на 87.48 и закри на 87.38. По-рано днес през азиатската сесия двойката проби над 87.50, като технически този факт би трябвало да доведе до бъдещ възходящ моментум с цели 88.80 и основната трендлиния на съпротива (червено, на четиричасовата графика). Ясен пробив под тази зона може да ни отведе обратно в неясна търговска зона, но като цяло все още сме в бичи модел и късите позиции не се препоръчват в тази фаза.

USDCHF

Долар/франк направи умерена възходяща корекция, с връх на 1.0025 и затвори деня на 1.0018, което е нормално засега и все още за тази двойка сме в сценарий за продажби с 0.9913 като потенциална краткосрочна низходяща цел. На четиричасовата графика можем да видим, че низходящия натиск намери добра подкрепа около новата трендлиния на подкрепа (в синьо). Пробив под ния би трябвало да предизвика пи-нататъшен мечи моментум към целта 0.9913. Първата съпротива е в района на 1.0025/50. Пробив над зоната може да ни отведе в неясна зона за търговия, но дълги позиции не са препоръчителни на този етап, тъй като общото отношение остава негативно за долара.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *