Евро/долар не успя да продължи възходящата корекция

Технически анализ за 25.05.201009.25.AM

EURUSD

Евро/долар не успя да продължи възходящата корекция вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че бичия канал беше нарушен надолу, показвайки край на възходящата корекционна фаза и цената отново е готова да възобнови основния низходящ сценарий към 1.2000, особено ако е способна да се движи последователно под района на 1.2280/60. Макар че е ясно, че технически тази двойка е поставена под низходящ натиск, отбелязвам че пазара остава криещ опастности и все още е вероятно да има силна волатилност. Друга заплаха от интервенция е все още възможна. Непосредствена съпротива е 1.2440, чийто пробив може да предизвика по-нататъшен импулс нагоре за тестване на района 1.2500.

GBPUSD

Паунд/долар направи нерешително движение вчера и все още се намира в силно колеблив пазар. На четиричасовата графика може да се види, че цената пресича нагоре и надолу второстепенната трендлиния на съпротива, индикирайки силна битка между купувачи и продавачи без ясна посока. Засега цената отнова е под трендлинията. Говорейки технически, тъй като основния сценарий остава низходящ, този факт би трябвало да ни даде по-вероятно надмощие на мечките над биковете с тестване на 1.4240. Обаче, отбелязвам че пазара остава колеблив и все още в силна волатилност. Първата съпротива е на 1.4500/20. Пробив над тази зона може да доведе до възходящ моментум за тестване на 1.4600.

USDJPY

Долар/йена беше колеблива вчера. На часовата графика се вижда, че цената все още е хваната в рейнджа между 90.50-89.00. Скучна двойка, която не показва значима посока и инерция. Сигналите остават неутрални в близка перспектива, но все още сме в мечешки контекст след нарушаването на основната трендлиния на подкрепа. Нуждаем се от пробив под 89.00 за продължаване на низходящия сценарий с тестване на 88.23. Пробив над 90.50 може да ни отведе в неясна зона за търговия, като посоката също ще стане неясна.

USDCHF

Долар/франк се плъзна над 1.1595, както може да си види на четиричасовата графика. Въпреки че, възходящия натиск над тази зона все още е ограничен засега, за предпочитане е бичия сценарий на този етап, тъй като основния тренд остава възходящ и 1.1650 остава краткосрочна цел преди тестването на 1.1750. Най-близката подкрепа е на 1.1520. Пробив под това равнище може да предизвика натиск надолу за тестване на 1.1445 и да ни отведе обратно в отегчителния рейндж.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФН „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *