Евро/долар опита да се покачи вчера, като направи връх на 1.5141

Технически анализ за 04.12.200909.52.AM

EURUSD

Евро/долар опита да се покачи вчера, като направи връх на 1.5141, но по-нататъшния възходящ моментум беше отхвърлен и двойката се понижи рязко до дъното 1.5037 и закри на 1.5052. Възходящия сценарий остава непокътнат, но цената сформира „двоен връх” около 1.5140, индикирайки потенциален низходящ натиск с тестване района на 1.5000-1.4950/20. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика низходящ моментум за повторно тестване на 1.4820 и основната трендлиния на подкрепа (в червено). Днес имаме ниво на безработицата и Non-farm payrolls в САЩ. Инвеститорите са загрижени за състоянието на безработицата, тъй като високия брой на безработните се увеличава и се разглежда като сериозна пречка за възстановяването на икономиката. Разочароващ резултат може да намали доверието на инвеститорите, като по този начин може да предизвика нежелание за риск и да даде някаква подкрепа на долара. От друга страна, положителният резултат може да се увеличи доверието на инвеститорите и да продължи отслабването на долара, давайки техническа подкрепа на бичовете за повторно тестване на областта 1.5140/50. Пробив над 1.5140/50 следва да предизвика по-нататъшен бичи сценарий, с цели поне към 1.5300.

GBPUSD

Паунд/долар не успя да продължи възходящия моментум вчера. На четиричасовата графика се вижда, че цената направи фалшив пробив над трендлинията на съпротива и наруши формацията „възходящ клин” надолу, индикирайки потенциални низходящи изгледи поне за тестване на 1.6480, дори 1.6400. Непосредствена съпротива е на 1.6600 и трендлинията на съпротива. Пробив над това ниво би трябвало да закрие низходящия сценарий и да ни отведе в неясна зона за търговия, като посока ще стане неопределена. Отваряйте си очите за данните за бизработица иNFP в САЩ днес.

USDJPY

Долар/йена продължи импулса нагоре вчера, достигайки връх на 88.47 и закривайки на 88.38. На четиричасовата графиса можем да видими, че сега сме в критична техническа точка, където цената тества основната трендлиния на съпротива. Нарушаване нагоре би трябвало да се разглежда като възходящ сценарий в дългосрочен план обратно към 90.60, дори 92.27. Краткосрочните сигнали остават възходящи с цел 88.80, но CCIе в прекупна зона и в посока надолу на четиричасовия таймфрейм, така че трябва да се внимава за потенциална низходяща корекция с тестване на 87.50. Предпочитам стратегията покупки след спадовете.

USDCHF

Моята техническа прогноза не проработи гладко вчера. Както се вижда на четиричасовата графика, цената се плъзна под трендлинията на подкрепа, но не успя да остане последователно под нея и се бори около трендлинията. Техническа, макар че низходящия сценарий остава валиден, този факт може да доведе фалшив сценарий за пробив надолу и по този начин да предизвика значителен възходящ импулс с тестване на 1.0120 в кратки срокове. Мисля, че сме в неясна търговска зона и предпочитам да остана настрани засега и да изчакаме по-нататъшното развитие. В посока надолу, 0.9913 остава потенциална цел за тестване. Обърнете внимание на NFP и нивото на безработицата от САЩ днес в 15.30.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *