Евро/долар продължи възходящия импулс след корекцията нагоре в понеделник

Технически анализ за 16.12.200909.42.AM

EURUSD
Евро/долар продължи възходящия импулс след корекцията нагоре в понеделник. На четиричасовата графика се вижда, че бичия корекционен сценарий на възходящия триъгълник бе неуспешен, тъй като цената проби триъгълника надолу, направи дъно на 1.4504 и закри на 1.4536 след значителното низходящо движение. Винаги гледам за ясни фигури на графиката, защото няма значение дали те са валидни или неуспешни, обикновено ни дават по-ясна посока. Технически този факт би трябвало да запази низходящия сценарий непокътнат поне към 1.4450, дори 1.4250 тази седмица. В посока нагоре, първата съпротива се вижда около 1.4600/25. Пробив над това ниво ще предизвика по-нататъшен възходящ моментум.
От фундаментална страна, имаме данни за PMI в производството и в сферата на услугите от Еврозоната, които се очаква да бъдат катализатора днес. По-добри от очакваните резултати би трябвало да отнесат двойката по-високо, докато по-лоши от очакваното ще продължат техническия мечи сценарий.

GBPUSD
Паунд/долар не направи значително движение вчера, все още захванат в зоната на триъгълника на четиричасовата графика, индикирайки консолидация. Сигналите остават неутрални в кратки срокове. Въпреки че, предпочитам още низходящия сценарий, ще внимавам за валиден пробив от триъгълника преди да взема някакво решение. Пробив над триъгълника би трябвало да се разглежда като сериозна заплаха за низходящите ми прогнози с тестване на 1.6400, докато пробив под него може да е потенциално продължение на мечките към целта 1.6113.

USDJPY
Долар/йена имаше значително техническо движение вчера, плъзгайки се над трендлинията на съпротива (в жълто). Този факт показва, че натискът е повече възходящ сега за тестване на 90.70. Обаче, както се вижда на четиричасовата графика, цената отстъпи надолу и се бори около трендлинията. Движение обратно под нея би могло да е потвърждение за фалшив пробив, което ще предизвика значителен низходящ импулс обратно към района на 88.80.

USDCHF
Долар/франк продължи възходящия моментум след корекцията надолу в понеделник, достигайки връх на 1.0429 и затвори на 1.0403. За мен, първата ми възходяща цел около 1.0450 на този етап е отчетена като достигната. Пробив над 1.0450 би трябвало да продължи възходящия сценарий с нов рейндж от 1.0450-1.0700. В посока надолу, непосредствена съпротива е 1.0350. Пробив под нея може да доведе до низходяща корекция към 1.0230 и може да бъде сериозна заплаха за възходящите изгледи. Имаме дивергенция на CCI на дневната графика, която е сигнал за потенциален низходящ натиск.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *