Евро/долар продължи възходящия моментум в петък

Технически анализ за 22.03.201009.23.AM
 
EURUSD            
Евро/долар продължи възходящия моментум в петък, достигайки дъно на 1.3500 и закри на 1.3528. Ключовото ниво на подкрепа за тестване е зоната на тройното дъно около 1.3450/35, тъй като технически низходящата инерция беше силна след нарушаването на възходящия канал. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен низходящ импулс с цел 1.3100 тази седмица. Първата съпротива е на 1.3580. Пробив над това ниво може да предизвика възходяща корекция за тестване на 1.3650.
 
 
GBPUSD
 
Паунд/долар имаше значителен низходящ импулс, след като не успя да се движи последователно над низходящия канал, индикирайки фалшив пробив нагоре, който може да предизвика мечешки сценарий. На дневната графика можем да видим, че цената сега е готова да тества основната трендлиния на подкрепа, която е ключово ниво на подкрепа на този етап. Пробив под трендлинията би трябвало да предизвика бъдещ низходящ моментум с цел в района на 14500 тази седмица. Непосредствена съпротива има на 1.5050, чийто пробив може да доведе до по-нататъшен импулс нагоре към района 1.5125/50.
 
 
 
USDJPY
 
Долар/йена направи друго нерешително движение в петък. Фактът, че цената все още е способна да се движи над низходящия канал, индкира че възходящия корекционен сценарий за тестване на основната трендлиния на съпротива остава валиден, но както се вижда на четиричасовата графика всъщност цената е хваната все още в рейнджа от 89.60-91.07 през последните две седмици, направи 2 „дожита” на седмичната графика, което показва колеблив пазар. Пробив над трендлинията на съпротива би могло да се разглежда като неуспех за мечките и потенциална нова възходяща фаза.
 

 
USDCHF
 
Долар/франк опита да се покачи в петък, но отново 1.0640 се доказа като силно ниво на съпротива в тази фаза. Макар че низходящия моментум намалява, тъй като цената сега прави нов второстепенен възходящ канал, както може да видите на четиричасовата графика, колкото по-дълго цената се движи под 1.0640 низходящия корекционен сценарий остава непокътнат. Нуждаем се от последователно движение над това равнище за завършване на низходящата корекция и връщане към основния възходящ тренд за тестване на 1.0888. Най-близката подкрепа е на 1.0550, последвана от 1.0507.
 
 
 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *