Евро/долар продължи нерешителното движение вчера

Технически анализ за 03.11.2009 09.44.AM

EURUSD

Евро/долар продължи нерешителното движение вчера. На дневната графика можем да видим, че двойката все още се бори окоол трендлинията на подкрепа. Всъщност, трендлинията остава моя технически фокус на тази фаза и силна зона на подкрепа за предотвратяване на бъдещ низходящ натиск, което запазва възходящия сценарий непокътнат Мисля, че е по-добре да останем извън пазара докато нямаме ясно и убедително движение под или над трендлинията. Първата съпротива се вижда на 1.4850. Пробив над това ниво би могло да направи двойката уязвима за по-нататъшен възходящ натиск с ретестване на 1.4950-1.5060. Най-близката подкрепа е в района на 1.4700-1.4680. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика отслабване за еврото. От фундаментална страна, имаме някои ключови икономически известия тази седмица като в САЩ (утре) и Европа (четвъртък) ще обявят лихвния процент и в петък излизат NFP от САЩ. Очаквам тези събития да бъдат двигател на пазара и да ни изведат от този променлив пазар. Чувствам че тази седмица ще бъде много важна, тъй като това, което се случи тук, може да има по-голямо въздействие върху дългосрочната перспектива, дали ще продължи бичия сценарий към 1.5300 или обратно към 1.4450.

GBPUSD

Паунд/долар направи вчера нерешително движение, като сформира „дожи” на дневната графика. На същия таймфрейм се вижда, че горната линия на низходящия канал осигури добра зона на подкрепа, придотвратяваща по-нататъшния низходящ натиск, но възходящата сила също бе ограничена. За сега ще чакам за по-нататъшно развитие, тъй като имаме някои важни фундаментални събития тази седмица. САЩ ще обявятлихвеният процент утре, докато Великобритания в четвъртък. HPI и PMI във Великобритания утре и Non-farm payrolls в САЩ в петък също се очаква да ни дадат по-ясна техническа посока в дългосрочна перспектива, дали биковете ще продължат към 1.7042 или обратно към района на 1.6000. Непосредствена съпротива остава 1.6488 и първоначалната подкрепа при 1.6320 и горната линия на мечия канал.

USDJPY

Както казах вчера, CCI ни даде валиден сигнал относно потенциалния възходящ отскок, като двойката коректира нагоре, достигайки връх на 90.68 и закри на 90.21. Аз още разглеждам този отскок като нормално движение и колкото по-дълго двойката остане под въсходящия канал, за предпочитане е низходящия сценарий. На четиричасовата графика имаме второстепенна трендлиния на съпротива (в жълто), която може би е наша ключова съпротива на този етап. Ще наблюдавам всяка реакция около трендлинията и 90.50 преди да взема някакви решения днес. Последователно движение над тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен бичи моментум към възходящия канал и може да бъде сериозна заплаха за низходящите изгледи. Краткосрочна подкрепа е 89.88, последвана от 89.50.

USDCHF

Долар/франк все още е в капана на рейнджа между 1.0280-1.0166, както се вижда на четиричасовата графика. Аз ще остана вън от пазара засега изчакайки ключовите събития през тази седмица, лихвения процент утре и NFP в петък в САЩ, които се очаква да бъдат движеща сила на пазара и да пробият този диапазон. ЕЦБ също така ще обявят своя лихвен процент в четвъртък, така че ще бъде оживена седмица. Пробив нагоре следва да продължи бичата корекция към 1.0380, дори 1.0450, докато пробив надолу трябва да ни отведе обратно към повторно тестване на психологическото ниво 1.0040/00.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *