Евро/долар продължи низходящия импулс вчера

EURUSD
Евро/долар продължи низходящия импулс вчера, като направи дъно на 1.2997 и удари 1.2969 по-рано тази сутрин. Краткосрочните сигнали остават мечешки за тестване на 1.2920 и трендлинията на подкрепа. От друга техническа перспектива, както може да видите на дневната графика, трендлинията на подкрепа е също и вратна линия на фигурата „глава и рамене“. Ясен пробив под вратната линия би трябвало да потвърди продължението на низходящия сценарий за тестване поне на 1.2700-1.2600. Най-близката съпротива е 1.3040, чийто пробив може да ни отведе в неутрална зона. Отбелязвам, че колкото по-дълго трендлинията на подкрепа/ вратната линия издържи, все още сме в консолидационна фаза, където продължението на мечешкия сценарий не е утвърдено още. Фундаменталния фокус днес е върху работните места извън селското стопанство в САЩ, които се очаква да бъдат добри с прогноза от 159 000 спрямо предходните само 39 000. По-добри от очакваното числа за Non-farm Payrolls може да изпратят еврото по-ниско под вратната линия и да потвърдят продължението на низходящия сценарий, докато по-лоши от очакваното резултати може да предотвратят по-нататъшния натиск надолу и да запазят цената в рейндж, но мисля че като цяло натискът остава низходящ.
GBPUSD
Паунд/долар опита да направи покачване вчера, достигайки връх на 1.5564, но рязко спадна надолу до дъното 1.5449 и удари 1.5406 по-рано по време на азиатската сесия днес. На четиричасовата графика можем да видим, че цената се плъзна под второстепенната трендлиния на подкрепа, индкирайки възможен натиск на мечките за тестване на 1.5370/50 и трендлинията на подкрепа в близка перспектива, но отбелязвам че колкото по-дълго цената остане над трендлинията, още се намираме в консолидационна фаза. Непосредствена съпротива има в района на 1.5525/50. Пробив над нея може да ни отведе в неутрална зона с тестване на 1.5600/50. Фундаменталното внимание днес е насочено към публикуването на Non-farm Payrolls в САЩ. По-добри данни от очакваните би трябвало да натиснат паунда надолу за тестване на трендлинията на подкрепа, а по-лоши от очакваните цифри може да предотвратят низходящия натиск и да оставят цената в рейндж, но основния сценарий остава мечешки.
USDJPY
И долар/йена беше нерешителна вчера, сформирайки дожи на дневната графика. Очакванията са неутрални засега, но като цяло все още с повече възходящи сигнали след фалшивия пробив под трендлинията на подкрепа и силния пробив над 82.33, за тестване на ключовата съпротива 84.40. Първата подкрепа си остава на 82.80. Пробив под това ниво може да предизвика по-нататъшен низходящ натиск за тестване на подкрепата 82.33.
USDCHF
И долар/франк беше колеблива вчера, като направи формация дожи на дневната графика. Търговските сигнали са неутрални в кратки срокове, но с повече възходящи изгледи след нарушението на низходящия канал за тестване на съпротивата 0.9750-0.9800. Краткосрочната подкрепа остава около 0.9600, последвана от 0.9550. Фундаменталния фокус ще бъде върху NFP в САЩ днес.
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *