Евро/долар се опита да достигне по-високи нива в петък

Технически анализ за 01.03.201010.42.AM
 
EUR/USD
 
Както се вижда на четиричасовата графика евро/долар се опита да достигне по-високи нива в петък след неуспеха да пробие под 1.3450, премина над второстепенния мечи канал, индицирайки потенциална корекция за нагоре, особено ако цената е в състояние да пробие над 1.3690 с цел зоната на съпротива 1.3750-1.3850. Обаче основния тренд ще остане мечи и за предпочитане е мечия сценарий със продажби при ралитата. Очакванията са неутрални в близък план. Докато фундаменталната перспектива за Еврозоната остава негативна и ще запаси Еврото под натиск в по-дългосрочен план, цената беше нерешителна в последните 3 седмици сега и технически се намира в зона на свръхпродаденост, така че няма да е изненада, ако станем свидетели на някаква корекция в посока нагоре за тази фаза на търговия. Непосредствена подкрепа има на 1.3585. Пробив под тази зона и движение обратно вътре във второстепенния мечи канал, може да бъде видяно като потенциален фалшив пробив, който може да доведе до значителен натиск на мечите с ре-тест на зоната 1.3450.
 

 
GBP/USD
 
Паунд/долар беше нерешителен в петък. Цената се опита да достигне по-ниски нива, като направи дъно на 1.5150, но затвори по-високо на 1.5249. Очакванията са неутрални в близък план, но все още има мечи настроения за тази двойка с потенциална цел около психологическото ниво от 1.5000 тази седмица. Непосредствена съпротива има на 1.5250. Пробив над тази зона ще ни отведе в зона неясна за търговия, но основния сценарий ще остане мечи, докато цената се движи вътре в мечия канал и всеки моментум за нагоре, ще бъде считан като корективно движение.
 

 
 
USD/JPY
 
Долар/йена се опита да достигне по-високи нива в петък, като направи връх на 89.49, но понататъшна възходяща корекция беше отхвърлена и цената затвори по-ниско на 88.84. Този факт ще запази валиден мечия изглед с най-близка техническа цел около зоната 87.35, особено ако цената успее да пробие под зоната на подкрепа 88.50. Непосредствена съпротива има на 89.50. Пробив над тази зона е ни отведе в зона неясна за търговия с тест на 90.50, но за тази фаза все още за предпочитане остава мечия сценарий.
 

 
 
USD/CHF
 
Както се вижда на четиричасовата графика, цената проби под второстепенната трендлиния на п-одкрепа, индицирайки потенциална меча корекция за тази фаза с тест на зоната на подкрепа 1.0640 в близък план, но основния сценарий остава бичи за тази двойка. Очакванията са неутрални в близък план. За предпочитане е да се изчака по-нататъшно развитие, преди да се вземе решение. Непосредствена съпротива има на 1.0800. Пробив над тази зона ще доведе до бъдещ бичи моментум и ще запази валиден бичия сценарий с цел 1.1000 за тази седмица.  
 
 

 
 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *