Евро/долар удари 1.4917 след оптимистичното изявление за икономическата прогноза на Еврозоната

Технически анализ за 06.11.2009 09.51.AM

EURUSD

Евро/долар удари 1.4917 след оптимистичното изявление за икономическата прогноза на Еврозоната от ЕЦБ, но закри по-ниско на 1.4870, сформирайки „дожи” на дневната графека. Докато техническите изгледи остават възходящи с цели 1.5060 и 1.5300, мисля че пазара изчаква данните за NFP и нивото на безработица днес, които се очаква да излязат -175 х. и 9.9%. Докато повечето икономически данни, както в САЩ и Евро обикновено показват положителни сигнали, много анализатори видите висок процент на безработица, като потенциална пречка за възстановяване напредък. Имам три възможни сценария относноNFP
* Не са изненадващи: Ако действителният брой е същият, или имат само малка разлика с очаквания брой, EURUSD трябва да продължи нагоре.
* Голям изненадващ спад: Ако действителният брой е много по-нисък от очакваното, долара може да се възползва, тъй като нежеранието за риск може да се увеличи.
* Изненадващо голямо покачване: Ако действителният брой е много по-висок от очакваното, доларът може да пострада, тъй като риск апетита може да се увеличи.
От техническата страна, както можете да видите на четиричасовата графиката, след фалшивия пробив, цена отскочи и направи пробив нагоре и сега се връща по-ниско, борейки се около горната граница на рейнджа. Начинът, по който аз го виждам, това е просто едно нормално низходящо оттегляне преди продължаването на бичия импулс. Непосредствена подкрепа остава около 1.4800. Пробив под тази област би трябвало да доведе до неясная търговия зона, като посока ще стане неясна. CCI току-що премина линията 100 надолу на четиричасовата графика, което предполага потенциален спад, но всяко мечо движение трябва да се разглежда като корекция на този етап.

GBPUSD

Паунд/долар също беше нерешителна вчера. АЦБ прие разширяване на програмата за количествени облекчения с 25млрд. до 200млрд. паунда. Въпреки че програмата QE беше разширена, стерлинга направи по-високи върхове, тъй като пазара очакваше разширение от £ 50 млрд.
На четиричасовата графика по-долу, можем да видим, че цената все още е способна да остане над триъгълника, индкирайки потенциално биче продължение с цена поне до 1.6700 преди повторно тестване на 1.7042. Първата подкрепа е при 1.6520, последвана от 1.6464 (вчерашното дъно) и горната граница на триъгълника. Движение обратно вътре в триъгълника трябва да се разглежда като потенциална заплаха за техническите бичи перспективи. CCI току-що премина 100 на четиричасовата графиката, така че следете за потенциален натиск надолу. Вниманието върху NFP и безработицата в САЩ днес.

USDJPY

Долар/йена опита да се понижи вчера, достигайки дъно на 89.99, но рязко се вдигна и закри по-високо на 90.71. Този факт показва, че потенциалния възходящ натиск е още активен, като долната граница на възходящия канал остава потенциална съпротива за тестване. В посока надолу, имаме нова трендлния на подкрепа (в червено) като важна подкрепа в тази фаза. Считам, че сега не е най-доброто време за търговия, но ако трендлнията бъде пробита надолу, низходящия модел ще бъде потвърден. Най-близките нива на подкрепа са 90.50, последвано от 89.99 (вчерашното дъно).

USDCHF

Подобно на EURUSD и GBPUSD, и USDCHF беше нерешителен вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че двойката все още се бори около границата на рейнджа 1.0166. Мисля, че сега сме в неясна търговска зона. Технически все още за предпочитане е мечия сценарий след фалшивия пробив във вторник, с 1.0000/40 като потенциална цел, но ние се нуждаем от убедително движение под 1.0166 за потвърждаване на низходящия сценарий. Краткосрочна съпротива има на 1.0193 (вчерашния връх), следвана от 1,0270. Очите към САЩ NFP и безработицата в САЩ днес.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *