Евроинс придобива застрахователния портфейл на Пиреос в Румъния

Румънският финансов регулатор разреши на „Евроинс Румъния“ да придобие портфейла на застрахователя на Пиреос банк в страната, съобщиха от компанията.

Сделката бе обявена още през януари 2017 г., но одобрението на надзора бе получено в края на миналата седмица. Според него се разрешава пакетът от общозастрахователни полици на румънската компания ATE Insurance, който до момента е собственост на най-голямата банка в Гърция – Пиреос банк, да премине в ръцете на „Евроинс“. Не се съобщава на каква сума е сключената сделка.

„Придобиванията са част от стратегията на ЕИГ. Застрахователната ни група придоби няколко бизнеса в региона през изминалите години и ще продължи да проучва възможности в това отношение както на пазарите, на които вече присъства, така и на нови“, коментира Михнеа Тобеску, изпълнителен директор на „Евроинс Румъния“, информира capital.bg.

Компанията е част от застрахователната група в Югоизточна Европа – „Евроинс иншурънс груп“ АД (ЕИГ), която от своя страна е дъщерно дружество на „Еврохолд България“. Тя притежава застрахователни дружества в България, Румъния, Македония и Украйна.

Автор: npn.com.ua

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *