Европа предлага по-благоприятни условия за бизнес с имоти в сравнение със САЩ, смята Алан Леви

Европа предлага по-благоприятни условия за бизнес с имоти в сравнение със САЩ, смята Алан Леви, председател на Tishman International, компанията инвеститор в българския бизнес парк Sofia Airport Center, цитиран от California Real Estate Journal.
По думите му в момента компанията е спряла инвестициите си в САЩ, изчаквайки „подходящия момент“. Той казва, че банките в Европа са по-либерални, като допълва, че компанията ползва финансиране от австрийска банкова институция.
Относно условията за бизнес в България Леви казва, че са благоприятни, тъй като тя предлага висококвалифицирани специалисти, които знаят различни чужди езици.
„Най-високата концентрация на ИТ специалисти е тук“, казва той относно страната ни.
Наред с това сред предимствата за строително-инвестиционна дейност в България той посочва и факта, че държавата няма право безвъзмездно да отчуждава имоти за нуждите на комуналните услуги.
„Тук (в САЩ) една компания за комунални услуги може да получи разрешение да прокарва съоръжения под имота на човек. Но не и там. Ако искате да минете през нечия земя, трябва да си платите“, казва той.
По план Sofia Airport Center ще има 165 хил. кв. м складови площи, логистични и търговски обекти. Първите две сгради в Логистичния център, с обща площ от 27 хил. кв. м, са открити и отдадени под наем. В началото на 2010 г. ще стартира работата по административна сграда с площ от 24 хил. кв. м.
„Първоначално предвиждахме строителството да приключи за срок от пет до седем години, но това ще зависи и от темповете на отдаване под наем“, казва той.
Акционер в проекта е и бившият собственик на Мол София GE Real Estate, който през 2007 г. придоби дял от 50% в бизнес парка.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *