Европейската комисия подготвя комплексни мерки за интернет сигурността

 

Европейската комисия подготвя комплексни мерки за интернет сигурността. Чрез тези мерки се цели гарантирането на киберсигурността в глобалното интернет пространство. Страните от ЕС ще въведат тези мерки на държавно ниво.

Като интересното в случая е че тези мерки за сигурност са свързани и със сигурността на неща, свързани с интернет. Според анализатори в световен мащаб работят над 6 млрд. устройства, които са включени интернета, предназначен за уреди. До 2020 година се смята, че броят на тези неща ще нарасне до 20 млрд, информира security.bg.

Към мрежата сега са включени принтери, камери, хладилници, чайници и кафе машини, телевизори и всякаква друга бяла и черна електроника. А всички тези устройства и уреди могат да станат обект на хакерска атака. Ето защо ЕК е излязла с идея за въвеждане на сертификат за всички устройства. Така те освен с възможност за включване към интернет, ще имат и специален чип, който ще се грижи за тяхната сигурност.

Според помощник европейски комисар Тибо Клейнер от защита се нуждаят не само устройствата, но и самата мрежа, в която са включени те.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *