Европейската комисия с пакет за насърчаване на лесното кредитиране на домакинства и бизнес

Европейската комисия прие пакет от мерки за банковия сектор, за да насърчи кредитирането на домакинствата и дружествата в целия Европейски съюз. Целта на мерките е да дадат възможност на банките да продължат да отпускат заеми, така че да се подпомогне икономиката и да се смекчат съществените икономически последици, породени от коронавируса.Европейската комисия с пакет за насърчаване на лесното кредитиране на домакинства и бизнес.

Защо в ЕС се карат за мръсните пари? | Новини и анализи от Европа ...

Пакетът включва тълкувателно съобщение относно счетоводните и пруденциалните правни норми на ЕС, както и целенасочени изменения с временен характер на правилата на ЕС за банките, информира novinite.bg.

ЕС пуска 240 млрд. евро кредитна линия заради COVID-19

В представеното днес съобщение се припомня, че правилата на ЕС дават възможност на банките и надзорните органи да действат по гъвкав, но същевременно отговорен начин по време на икономически кризи, за да подкрепят гражданите и фирмите, в частност малките и средните предприятия.

След Brexit: Подкрепата в ЕС се връща на предкризисни нива - Money.bg

С регламента, който се представя днес, се въвеждат някои целенасочени промени, чрез които да се осигури максимална възможност за кредитните институции да отпускат заеми и да поемат загуби, причинени от коронавирусната пандемия, като същевременно запазват своята устойчивост.Европейската комисия с пакет за насърчаване на лесното кредитиране на домакинства и бизнес.

Комисията ще започне съвместна работа с европейския финансов сектор, за да проучи възможностите за разработване на най-добри практики, чрез които гражданите и фирмите допълнително да бъдат подпомогнати. В условията на настоящата криза отговорът на ЕС трябва да бъде координиран, за да се избегне фрагментиране на национално равнище и да се осигурят еднакви условия на конкуренция.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *