Европейските акции се опитаха да закрият с ръст за първа седмица този месец

 
„Коментарите на италианският премиер оказаха подкрепа на пазара, тъй като много инвеститори виждат в тях надеждна защита срещу разпространението на гръцките проблеми в останалата част на Еврозоната“, – казва Джон Пласард, директор на Louis Capital Markets в Женева. – „Германия е все по-самотна в противопоставянето на тази идея и това няма да трае дълго. Инвеститорите се надяват, че окончателното решение по еврооблигациите ще бъде взето на следващата среща на ЕЦБ през юни.“
В същото време, обаче, президентът на Бундесбанк Йенс Вайдман заяви в интервю, публикувано в петък, че е илюзия да се мисли, че издаването на облигациите ще гарантира решение на кризата в Еврозоната. „Считам, че спасението с еврооблигации от настоящата криза е една илюзия“, – каза той в интервю за Le Monde.
Членът на ЕЦБ отбеляза, че инжектирането на ликвидност с 1 трилион евро има риск и може да забави корекцията на банковия сектор. Вайдман също е против увеличението на обема на фонда Европейски механизъм за спасение, тъй като това ще увеличи участието на ЕЦБ.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *