Европейският петрол тип Brent поскъпва рязко на международните пазари

Петролът остава скъп на международните пазари след прогнозите за повишено търсена на суровина в САЩ. Прогнозите на анализаторите са резервите от горива в американската икономика да останат ниски, след като рафинериите повишават обема на работата си. Очакванията са петролните компании да работят с около 90 на сто от капацитета си. Официалният доклад на енергийното министерство ще бъде разпространен на 5 юли.

Търговците реагираха и на съобщенията, че ОПЕК може да понижи дневните добиви по време на следващото си заседание през септември.

Лекият суров петрол леко поевтиня в електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк. Цената на августовските доставки достига до 70,98 долара за барел, съобщава Bloomberg. Късно снощи търговската сесия на борсата приключи при цена на контрактите 71,09 долара, което е най-високото ниво от август 2006 година.

По-рязък е ръстът в цената на европейския сорт Brent – в търговската сесия в понеделник суровината поскъпна с близо 1,30 долара за барел до 72,63 долара. Напрежение на пазарите носят засилените мерки за сигурност в Обединеното кралство. Тази сутрин цената се понижи минимално до 72,35 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *