Европейски финансов център дава мостови заеми за малки и средни предприятия

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк чрез Европейския финансов център ще отпускат мостови кредити за малки и средни предприятия по схемата за безвъзмездна помощ на холандското правителство PSOM – Програма за сътрудничество със страните от Източна Европа.

За заемите на банките могат да кандидатстват малки и средни предприятия от различни сфери на икономиката, които имат одобрени проекти по схемата на холандското правителство. Средствата могат да се използват за закупуване на нови технологии, промишленост, ноу-хау и др.

Общият бюджет по схемата за безвъзмезна помощ на холандското правителство за Източна Европа за 2006 г. е 10 млн. евро. Проектите, които могат да кандидатстват по програмата и съответно да получат мостов заем от HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, трябва да са в размер от 250 хил. евро до 750 хил. евро.

Целта на PSOM е да насърчи холандските инвестиции в страните от Източна Европа и да съдейства за развитието на търговските отношения между холандски частни фирми и частни фирми на страните от Източна Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *