”Евростар” сваля цената на билетите през „вулканичната“ седмица

Френската железопътна компания SNCF обяви, че ще предложи отстъпка в цената на 80 000 билета за влаковете “Евростар“ между Париж и Лондон тази седмица. Жестът е за да се помогне на пътниците, блокирани на летищата заради облака вулканична пепел, предаде БГНЕС, цитирайки АФП.

“Ще има 80 000 допълнителни места за влаковете между Париж и Лондон тази седмица, а цената ба билета ще бъде намалена на 100 евро”, заяви Гийом Пепил, главен изпълнителен директор на компанията. Миналата седмица един двупосочен билет между Лондон и Париж е бил на цена от 245 евро. Френските пътници, блокирани на летищата, ще плащат за услугата цена от 50 евро.

Решението на SNCF е вследствие огромния брой отменени полети. В четирите дни на хаос заради изригналия вулкан в Исландия през миналата седмица се провалиха общо 64 000 полета от и за европейските страни.Затворени саоколо 30 летища. Междувременно стана ясно, че Великобритания обмисля да използва кораби от кралските военноморски сили и търговски кораби, за да прибере у дома британци, блокирани по летища в чужбина.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *