Еврото поскъпна незначително спрямо долара

Доларът поевтиня незначително спрямо основните валути в сряда, след като стабилното представяне на фондовите пазари и добрите данни за жилищния пазар в САЩ компенсираха слабите отчети на някои американски банки, с което отслабна и привлекателността на зелените пари като спасително убежище.

Като цяло търговията запази теснорейнджовия си характер от изминалите дни поради липса на убедителност сред пазарните участници. Основните борсови индекси се намират на ключови технически нива, затова инвеститорите изчакват допълнителни новини за състоянието на икономиката и корпоративните резултати с цел да преценят дали рисковият апетит, който е основният двигател на валутната търговия в момента, ще се запази.
През деня излязоха данните за цените на жилищата в САЩ за месец май, които отбелязаха изненадващ ръст с 0,9%, при очакван спад от 0,2%. Отделно изявлението на председателя на Фед Бен Бернанке за втори пореден ден пред Банковия комитет на Сената също бе прието позитивно от инвеститорите, въпреки че той не каза нищо ново.

Еврото поскъпна незначително спрямо долара до 1,4214, докато зелените пари отбелязаха малък спад спрямо йената до 93,54. От друга страна стерлингът успя да възстанови първоначалните загуби спрямо щатската валута и завърши деня с ръст на ниво от 1,6459, след като резюмето от последната среща на Английската централна банка показа пълно единодушие относно решението да не се променя програмата по изкупуване на активи и запазването на лихвения процент, което предполага, че банката смята, че икономиката на страната започва да се възстановява.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *