Една трета от малките фирми търсят заеми до 10 000 лв.

Малките фирми съкращават размера на търсените заеми, показва проучване на пазара, направено от УниКредит Булбанк (от април 2009 до април 2010 г. вкл.). За периода процентът на фирмите, които са избрали да изтеглят заем с размер до 10 хил. лв. е нараснал от 21.8% на 32.1% от всички, нуждаещи се от заем фирми.

Увеличение има и при процента на тези бизнеси, избрали банково финансиране с размер между 10 и 50 хил. лв. Това означава, че общо 2/3 от всички малки фирми избират са теглят кредит до 50 хил. лв.

Банката представи днес своите кредити при преференциални лихви за малките фирми, които ще предлага до края на ноември. По-добрите условия, при които бизнеса ще може да получава финансиране, са в рамките на четиримесечен промоционален период.

Така, до края на ноември, микро и малките фирми, ще могат да ползват заеми за своите оборотни и инвестиционни нужди, при нива между 7-11% годишна лихва за еврови кредити и между 8 – 12% за левови. Освен това, от банката се ангажират всеки клиент да получава предварително, а в някои случаи и окончателно становище по искането си за кредит до 2 работни дни след предоставяне на всички документи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *