Ексминистър обвини кабинета в политически геноцид

Правителството на ГЕРБ е най-успешното в политическото унищожаване на своите предшественици. Това заяви бившият министър на държавната администрация Николай Василев, цитиран от Дарик. Той заяви, че не очаква атаки от новата власт, защото няма основание за това.
Той предложи и НДСВ да сформира свое правителство в сянка. Бившият министър на държавната администрация е един от четиримата, които си оспорват лидерското място сред „жълтите“.
Според Василев алтернативният кабинет с премиер и 17 министри би бил полезен за действащите управляващи, като коректив на действията им. Министрите в сянка биха могли да заседават в четвъртък, ден след действащите си колеги, смята Василев, натрупал 8 години стаж като шеф в 3 министерства.
Според кандидата за лидер на НДСВ, царистите биха могли да са дългосрочни партньори с ГЕРБ и Синята коалиция. Страницата с доскорошните коалиционни партньори БСП и ДПС Василев окачестви като „прочетена и затворена“.
Четирима претенденти искат да оглавят НДСВ – Биляна Раева, Христина Христова, Илия Лингорски и Николай Василев. Извънредният конгрес на НДСВ, на който ще бъде избран новият лидер на партията, е насрочен за 28 ноември в столицата. На същата дата Николай Василев ще навърши 40 години. В момента ексминистърът работи в частна финансово-инвестиционна компания.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *