Експерти предлагат България да стане и дестинация за хазартен туризъм

Държавата да изготви дългосрочна стратегия за развитие на хазартната индустрия и тя да се развива в унисон с туризма, предлагат от Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия.
„Хазартните услуги може да се включат в общото портфолио на предлаганите туристически услуги. Игралната индустрия трябва да се включи в привличането на повече и платежоспособни туристи у нас”, коментираха за БТА представители на бранша.
Икономическата криза свали приходите в хазартния бизнес с 20-30 процента през 2009 г., показват данни на асоциацията. През декември 2009 г. с промени в Закона за хазарта бяха повишени данъците на бранша със 70% – от 300 на 500 лева на игрален автомат за тримесечие.
Само за декември 2009 г. е било поискано предсрочно прекратяване на лицензи на 63 играли зали. Отделно през годината от експлоатация са извадени още 2000 игрални машини. От асоциацията отчитат като удар срещу бранша на влизането в сила на забраната за пушене на обществени места от юни 2010 г. , което щяло да доведе до допълнителен спад на продажбите с още 30 на сто.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *