Експерт: Рекламата на България не е довела нито един турист

Проблемът с рекламата на българския туризъм е, че тя не успява да ни превърне вразпознаваема туристическа дестинация. Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред bTV.

Само преди дни избухна скандал с брошура на Министерството на туризма, която рекламира България като дестинация за лов на мечка гризли и риболов на сьомга.

По думите на Драганов рекламният слоган на Министерството на туризма, както и мерките за привличане на чужди туристиу нас не са известни на нито един турист иникой не е дошъл в България благодарение на тях.

„Министърът на туризма в момента няма нито една атракция публична държавна собственост, която да управлява. Министърът не знае как да докара и един турист на тази своя собственост, която не знае, че я има”, каза Драганов.

Именно затова според него сме измислили фалшиви реклами, които саподвеждащи за туриститеи според българското, и по европейското законодателство.

„Защото ако покажеш нимфи по плажа и дойде туристът и не намери нимфите на плажа, ние сме длъжни да му платим цялото пътуване плюс морални щети за това, че той е пропуснал да си отпочине и ние трябва да го компенсираме заради фалшива реклама”, каза експертът.

Драганов обаче посочи, че нито веднъж не е видял да се рекламираме като алкохолна дестинация, а единствено като дестинация за младежки и спортен туризъм. Няма нито един туроператор, който да предлага почивки у нас по този начин, категоричен бе той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *