Екшън с роми и горски патрул край Бяла Слатина

Истински екшън се е разиграл снощи в белослатинското село Габаре, където за малко се е разминал сблъсък между горски патрул и роми, съобщиБиТиВи.Наложило се е 25 полицаи да се намесят, за да успокоят обстановката.
Към 20 ч. снощи при проверка за незаконна сеч в землището на селото специализирана група се натъкнала на бракониери, които прекарват незаконно дърва. Те обаче успели да избягат и на мястото било заловено само 15-годишно момче.
Пред телевизионните камери момчето обясни, че дошли да секат дървета, защото нямало с какво да се топлят. „Изведнъж излязохме, започнаха да светкат, да стрелят, гътнаха ме на земята и ме закопчаха с белезниците“, разказва той пред Би Ти Ви.
Конфискувани са резачки, три каруци заедно с конете и около 15 кубика дървен материал.

Драмата се разиграла малко по-късно, когато около стотина роми блокирали един от изходите на селото, за да не позволят на горските да си тръгнат с иззетите вещи и животни.

Едва след като пристигнало подкреплението от Областната дирекция на полицията във Враца, ситуацията е била овладяна.Униформените успели да укротят разярените роми и да ги убедят да се приберат по домовете. Тогава пристигнал и специален камион, в който да се натоварят животните.
Жертви няма, но при стълкновението с ромите е пострадал полицейски автомобил. Според горските колата била удряна с брадва и твърди предмети. Оказва се, че бракониерите са известни на полицията. Органите на реда смятат, че са свързани с прекупвачи.
В подобни случаи нарушителите най-често се отървавали с актове, без да ги плащат, защото са безработни, съобщава Би Ти Ви. В момента обстановката в селото е спокойна.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *