ЕК отпуска 3.25 млн. евро за информационни проекти за селското стопанство

Европейската комисия разгласи вчера, че отпуска 3.25 милиона евро за информационни проекти, свързани с Общата селскостопанска политика на Европейския съюз.

Средствата ще отидат за финансиране на информационни проекти, представени от държавни структури, селскостопански, потребителски и действащи за защита на околната среда организации от всички страни от Европейския съюз.

Стойността на проектите може да варира от 20 до 200 хиляди евро, като финансовият дял на Европейската комисия ще е 50 на сто от оценката им, а в извънредни случаи – 75 на сто.

Специален приоритет се дава на проекти, които засилват общественото познание за Общата селскостопанска политика, за ползата от прилагането й, за необходимостта от по-тясно пазарно ориентиране на селскостопанската дейност и по-ефективно използване на преките помощи за селските стопани.

Представяните проекти трябва също да се фокусират върху необходимостта селските стопани в Европейския съюз да посрещат предизвикателствата, свързани с промените в климата, управлението на водите, използването на енергия от възобновяеми източници, запазването на биологичното разнообразие.

Крайният срок за внасяне на проектите в Европейската комисия е 31 декември 2009 г.

Финанси
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *