ЕК предпочете китайски електрически таксита пред тези на Рено

BYD спечели поканата за предложения на Европейската комисия за предоставяне на 50 електрически превозни средства за превоз на служителите на ЕК, изпреварвайки алианса Renault-Nissan, съобщава GreenTech.bg.

Алиансът все още има някои карти в ръцете, предлагайки широка гама от електрически превозни средства, като се започне от най-компактните коли Zoe, на e-NV200 или Kangoo. И все пак точно MPV BYD e6 се оказа колата, която съответства на тръжните спецификации за пространство, комфорт и пробег!

Въпреки че европейската институция можеше да даде едно рамо на производителите от ЕС, Европейската комисия обективно избра ERE BYD е6 за своите електрически таксита: цената му е добра, колата е пропътувала повече от 200 милиона километра от другата страна на земното кълбо, най-вече чрез флотилията от 850 електрически таксита в Шенжен!

За протокола, BYD E6 е оборудван с 60kWh желязно-фосфатна батерия, която му дава пробег от 300 км, според производителя. Батерията позволява бързо зареждане за два часа и е по-евтина от литиевите батерии, което обяснява и са по-малко скъпо, отколкото литий, което обяснява и по-конкурентната цена.

BYD вече е стъпила в Брюксел с тестовете на своите електрически автобуси e-Bus12.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *