ЕК ще дава по 10 хил. евро на малки фирми за разработване на сайт

Европейската комисия ще субсидира с до 10 хил. малки и средни фирми за разработване на корпоративен сайт. Засега пилотният проект се реализира в два испански региона – Мурсия и Екстремадура, а от догодина схемата ще се прилага в целия Европейски съюз.

Парите ще се ползват от малки фирми, които нямат присъствие в интернет и искат да си собствена страница. Ваучери ще вземат и фирми, които искат да доразвият съществуващата си уебстраница с електронен магазин например или пък да въведат електронни иновация. С ваучерите фирмите ще могат да платят за услугите на предварително одобрени фирми, университети, научни организации. След това документите ще се осребряват от органа, който разпределя средствата. Сумата на ваучера може да варира в зависимост от нуждите на фирмите или особеностите на региона, уточнява ЕК.

„Малките компании, които използват дигитални услуги, растат два пъти по-бързо, изнасят два пъти повече и създават два пъти повече работни места от останалите”, коментира комисарят по информационните технологии и вицепрезидент на ЕК Нели Крус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *