Елана Инвестмънт внесе за одобрение проект за изграждане на семеен хотел

Консултантската компания Елана Инвестмънт, която е специализирана в разработване на предложения за проекти по европейски програми, внесе за оценка в ДФ Земеделие 100-ния проект на свой клиент – земеделски производител по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Проектът представлява инвестиция за изграждане на семеен хотел в Шуменска област за развитие на селски туризъм.

Елана Инвестмънт е била консултант по 68 одобрени проекти на стойност близо 36 млн. лв. по тази програма, което представлява 9% от всички сключени договори – общо 788 договора към 10.03.2009 г. Всички одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони досега, подготвени от Елана Инвестмънт, са за закупуване на земеделска техника.

От началото на 2009 г. бизнесът проявява засилен интерес към инвестиции в селски туризъм и възобновяеми енергийни източници, каза Кристина Цветанска, изпълнителен директор на Елана Инвестмънт. Очакваме 2009 г. да бъде годината на проектите, изпълнявани от общини, допълни тя.

ЕЛАНА Инвестмънт АД предлага консултантски услуги в търсенето на финансиране чрез разработване на предложения по европейски програми и фондове, както и други международни донорски програми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *