Електоралният рейтинг на Владимир Путин е 69%

Електоралният рейтинг на Владимир Путин е 69%, отчита анкетаСнимка: Ройтерс

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин, който на 18 март ще се бори за нов мандат като независим кандидат, възлиза на 69 на сто, като прогнозният му изборен резултат е между 69 и 73 на сто. Това сочат резултатите от анкета на Общоруския център за проучване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувани днес и цитирани от ТАСС.

В класацията по електорален рейтинг следват Павел Грудинин от компартията със 7 на сто, либералдемократът Владимир Жириновски с 5 на сто и кандидатът на „Гражданска инициатива“ Ксения Собчак с 2 процента. По един процент одобрение имат лидерът на „Яблоко“ Григорий Явлински и лидерът на „Руския общонароден съюз“ Сергей Бабурин, а под един процент получават останалите кандидати.

Според ВЦИОМ прогнозните резултати са 69-73% за Путин, 10-14 на сто за Грудинин, 8-12 на сто за Жириновски, 2-3 на сто за Собчак и под един процент за останалите.

74% от участвалите в анкетата са посочили, че ще гласуват със сигурност на предстоящите избори, докато 9 на сто „вероятно“ ще упражнят правото си на глас, информира investor.bg.

Проучването обхваща 4000 души, анкетирани по телефона в дните от 5 до 7 и 9 март.(БТА)

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *