Емил Димитров: Натискът върху митниците е огромен

Наистина има борба с корупцията, а няма само подмяна на имена. Това каза пред БНР бившият директор на Агенция „Митници“ Емил Димитров-Ревизоро, цитиран от БГНЕС.
В последните дни се получи лош знак за системата. България вече няма тези граници, които преди имахме. Друго, 70% от приходите идват от енергоносители. Куфарните търговци носят по 1-2 стотинки в бюджета. Ако някой ще прави ефективен контрол, трябва да види тези 30% в бюджета, които идват от горивата. Основният проблем е, че не можеш да оставиш вълка в кошарата за цяла зима, само защото си обещал да яде по едно агне седмично, той е вълк, ще изяде всичките агнета със сигурност, каза Димитров.
Според него кадровият ресурс в системата на митниците също е огромен проблем. Назначават се нови хора, но колко време те ще издържат на натиск, попита Емил Димитров-Ревизоро. По думите му натискът върху системата е огромен.
Две години ДАНС не можа да разкрие един канал – и казваха: „Ние знаехме, ама не действахме, чухме за това, ама нищо не сме свършили“. Вместо да се гледат куфарните търговци, нека да се съсредоточим върху това, което пълни бюджета – цигари, алкохол, горива, каза още Ревизоро.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *