„Енел“ ще изгради соларни електрически станции с капацитет от над 35 мегавата 2010 г.

До 2010 г. „Енел“ ще изгради соларни електрически станции с капацитет от над 35 мегавата, достатъчни да захранят с електроенергия град с 20 000 жители и да предотвратят отделянето на 30 000 тона въглероден диоксид в атмосферата. Това заяви главният изпълнителен директор и главен мениджър на компанията Фулвио Конти. Инвестицията е за приблизително 300 милиона евро и е част от разработвания от „Енел“ План за опазване на околната среда, съобщиха от компанията.

На 14 декември 2006 г. „Енел“ представи програмата си за разработване на възобновяеми енергийни източници (вятър, вода, слънчева енергия, биогорива и естествената топлина на земната повърхност), както и за проучването и разработването на нови технологии, опазващи околната среда. Целта на програмата е производството на енергия да бъде съчетано с опазването на околната среда и редуцирането на риска от промени в климата.

В Италия „Енел“ е инсталирала повече от една трета от всички фотоволтаични соларни панели в битови, обществени и търговски обекти.Унас компанията е мажоритарен акционер в ТЕЦ Енел Марица Изток 3 и кандидатства за стратегически инвеститор в проекта за АЕЦ Белене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *