Ерик Шмид: Таблетите са бъдещето на медиите

Бъдещето на списанията и медиите като цяло е в таблетите. Такава гледна точка сподели председателят на борда на директорите на Google, Ерик Шмид по време на конференция на американската Асоциация на издателите на списания.

„Таблетите вече са по-популярни от персоналния компютър. С тях можеш да четеш, те знаят къде си, имат сензори. Има много неща, които издателите могат да направят със списанията си, когато те са на таблет, и които не могат с изданията на хартия“, смята Шмид. Мнението му бе цитирано от редица американски онлайн издания. Пред участниците в конференцията той излезе и с прогноза за предстояща голяма промяна в медийните носители в близко време.

„След около пет години светът ще разполага с мощни, приличащи на таблети устройства, които ще са заместител на традиционните медии“, уверен е Шмид. Тогава приложенията ще са много по-персонализирани. Самите списания също ще могат да се възползват от допълнителна информация за читателите си и ще могат да предоставят по-интерактивно съдържание и услуги, допълва още той.

Шмид препоръча изданията да започнат да мислят и за промяна в съдържанието. „Хората четат много, но разсеяно и не обръщат внимание. Не мисля, че ще се връщаме към книгите“, коментира той. Според него изданията трябва да се преориентират към кратки, но съдържателни материали, ако искат да запазят бъдещата аудитория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *