Естрадните звезди пострадали най-тежко от кризата

През миналата година доходите на руските звезди са намалели с почти една четвърт, съобщи руското издание на сп. “Форбс“. Докато в предходната класация общият доход на 50-те най-прочути руснаци е възлезнал на 181 млн. долара, в тази той е 137 млн. долара.
Най-тежко финансовата криза се е отразила на доходите на представителите на руската естрада, пише в. “Комсомолская правда“. Постъпленията от концерти са намалели средно с 40 процента.
В по-добро положение са спортистите, които имат дългосрочни договори.
В първата десятка на най-високоплатените руски звезди представителите на спорта са 6, а на шоубизнеса – 4: Comedy Club, Алла Пугачова, Дима Билан и братя Запашни.
При съставянето на крайната класация е било взето предвид не само колко печели дадена звезда, но популярността й в средствата за информация, а също в интернет-търсачката Яндекс.
На първо място в класацията по доходи е тенисистката Мария Шарапова с 22 млн. долара, следвана от хокеиста Александър Овечкин с 12 млн. долара и от хумористичния Comedy Club с 8,3 милиона долара.
Четвърти е хокеистът Иля Ковалчук със 7,5, а пети – футболистът Андрей Аршавин със 7,2 млн. долара. Алла Пугачова е седма с 3,7 млн. долара, а Филип Киркоров е на 11-13 място с 3 млн. долара.
В крайното класиране – по доходи и популярност – на първо място е Мария Шарапова, следвана от Comedy Club, Андрей Аршавин и Алла Пугачова.
Александър Овечкин е пети, изпреварвайки Дима Билан. На 7-о място в крайното класиране е Филип Киркоров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *