ЕС одобри покупката на LinkedIn от Microsoft

Очаква се мега сделката да бъде финализирана в близките дни.

Европейската комисия одобри вчера покупката на социалната мрежа LinkedIn от Microsoft, съгласно сключената по-рано тази година сделка на стойност $26,2 млрд., съобщи Блумбърг.

Имаше опасения, че Microsoft ще притисне своите конкуренти, свързвайки профилите на Windows Office и LinkedIn. Но от компанията са уверили Комисията, че въпреки обединяването на акаунтите, потребителите ще могат да премахват LinkedIn от компютрите си и приложението няма да се инсталира заедно с Windows.

Европейската комисия се отказва от разследване на сделката, което би отнело поне четири месеца, пише technews.bg. Така Microsoft ще може да финализира придобиването на LinkedIn още тази година.

„Надяваме се да затворим сделката в близките дни”, коментират от Microsoft. Придобиването вече е одобрено в САЩ, Канада, Бразилия и Южна Африка.

Microsoft договори покупката на LinkedIn през юни т.г. за сумата от 26,2 млрд. долара. Съгласно споразумението, LinkedIn ще запази своя бранд, корпоративна култура и независима политика, а Джеф Уейнър ще остане изпълнителен директор на компанията.

 

 

 

 

 

/financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *