Етиен дьо Понсен: Няма време за губене пред новото българско правителство

Няма време за губене пред новото българско правителство. Това заяви френският посланик в България Етиен дьо Понсен, който поздрави Бойко Борисов за победата му на парламентарните избори, в навечерието на 130-тата годишнина от установяването на българо-френските дипломатически отношения.
Франция и Европейският Съюз са доволни от категоричните резултати, които ще помогнат за бързото формиране на кабинет и предприемане на мерки срещу корупцията и организираната престъпност, допълни още дьо Понсен, цитиран от bТВ.
„Винаги, когато има нов екип, който се формира, особено когато има редуване, трябва известно време, за да заработи. Но предвид спешността на проблемите, които трябва да бъдат решени, това време, което ще имате ще бъде много кратко.
Знаете, че процедурите в Европейската комисия си продължават в същия ритъм, тя готви своите доклади, така че времето пред новото правителство ще бъде ограничено“, каза посланикът на Франция.
Според него, Европейският съюз очаква бързи резултати в основните проблемни области. Особено важно е да се закърпят дупките в законодателството, които позволяват на хора като братя Галеви да излязат от ареста, за да се кандидатират за депутати, допълни още френския дипломат.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *