Ето някои физически активности, които ще станат виртуални

Имате нужда от място за упражнение, но не обичате да ходите до фитнеса? Обичате да играете компютърни игри, но не и да седите на дивана? Icaros би могъл да бъде отговорът за вас, пише theguardian.com

Създаден от немската дизайн компания Hyve, уредът върви с очила за виртуална реалност, за да превърне физическата дейност във виртуално преживяване.

„Балансирате центъра на тежестта си“, обяснява Йоханес Шол, главен дизайнер по иновации, който е достигнал до тази идея, докато писал дипломната си работа през 2012 г.

„Когато се накланяте рязко например, той отива в раменете и в гръдните мускули. Когато правите леви и десни завои, е доста изморително за коремните мускули и тези в долната част на гърба“, добавя той.

Втората версия на прототипа на Icaros наскоро е била представена на конференция за дигитални технологии в Берлин, на която около 50 доброволци са изпробвали съоръжението. Всички казали, че упражнението е било доста изморително.

В ход е план за прецизиране на устройството, докато компанията обмисля потенциална кампания за финансиране. „Един прототип е много, много скъп, но това, което целим, е цената да може да се сравни с фитнес оборудването, което обикновено бихте си купили за дома“.

С възможности за гмуркания в океана, виртуални фитнес центрове и междузведни полети иновацията може да има шанс за популяризиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *