ЕЦБ отново попада под светлината на прожекторите

В центъра на инвеститорския интерес през новата седмица попада Европейската централна банка (ЕЦБ), която ще проведе традиционната си месечна среща в четвъртък.

ВпонеделникЯпония ще представи данните за капиталовите разходи.

Китай ще публикува официалните данни за производствената активност и ревизираните данни за производствения индекс на HSBC.

Великобритания ще публикува данните за производствена дейност, както и доклада за нетното кредитиране.

Пазарите в САЩ и Канада ще останат затворена заради Деня на труда.

Във Вторник Австралия ще представи данните за текущата сметка. Централната банка на страната пък ще обяви основния си лихвен процент и ще публикува своя отчет, който очертава икономическите условия и фактори, влияещи върху решението за паричната политика.

В еврозоната Испания ще представи данните за промяната в броя на заетите. Великобритания пък ще публикува доклада за дейността в строителния сектор.

Късно въввторникИнститутът за управление на доставките ще публикува доклада за производствената активност в САЩ.

ВсрядаКитай ще оповести официалните данни за дейността в сектора на услугите, както и доклада на HSBC за сектора на услугите.

Австралия ще представи доклада за брутния вътрешен продукт – най-широкият индикатор на икономическата активност и водещ индикатор на икономическия растеж. Междувременно гуверньорът на институцията Глен Стивънс ще направи официално обръщение.

Великобритания ще оповести доклада за дейността в сектора на услугите.

Еврозоната ще представи данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която представлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Централната банка на Канада ще оповести основния си лихвен процент и ще публикува своя отчет, който очертава икономическите условия и фактори, влияещи върху решението за паричната политика.

ВчетвъртъкАвстралия ще публикува докладите за продажбите на дребно и търговското салдо – разликата между стойността на вноса и износа.

Централната банка на Япония ще обяви основния си лихвен процент и ще публикува своя отчет, очертаващ икономическите условия и фактори, влияещи върху решението за паричната политика.

Германия ще оповести данните за фабричните поръчки.

По-късно през деня Английската централна банка и ЕЦБ ще обявят основните си лихвени проценти.

По-късно в четвъртък Институтът за управление на доставките ще публикува доклада за активността в сектора на услугите в САЩ.

ВпетъкГермания ще оповести данните за промишленото производство.

Канада ще публикува данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработицата.

В САЩ се очаква правителственият доклад за новите работни позиции извън селскостопанския сектор, както и данните за коефициента на безработицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *