Жена е в кома след бой за изборни пари в ромска махала

Сигналът за инцидента в Червен бряг е подаден в полицията в 16,40 часа. Пристигналите униформени успели да овладеят ситуацията и боят е прекратен.
Шест роми, които били пияни, са се скарали заради пари за гласуването на балотажа, предаде БНР. Според свидетели, в края на миналата седмица в махалата дошъл мъж с прякор Личко бухалката със силова група, като тормозели хората заради гласуването им.
Кавгата вчера е прераснала в бой, в който са се намесили още хора. В мелето са били използвани лопати, брадви, колове, съобщиха от полицията.
Две жени, едната от които е в кома, са откарани в болница в Плевен, другите двама пострадали са прегледани в местното здравно заведение.
Снощи полицаите извършиха огледи, обиски и разпитаха потърпевши и очевидци. Задържани са двама души, образувано е досъдебно производство.  Полицията не потвърждава, че мотивът за боя са пари за вота.
Цяла нощ екипи на полицията патрулираха в ромската махала, съобщиха от ОД на МВР – Плевен, цитирани от „Фокус“.  И днес продължава да е засилено полицейското присъствие там, обясниха от пресцентъра на МВР.
Преди 2 дни с масово недоволство и бой посрещнаха обявяването на резултатите от вота за кмет в благоевградската община Белица. Симпатизанти на кандидата на „ЕВЕТ“ Хасан Илан, се вдигнаха на бунт срещу победата на Ибрахим Палев от ДПС. Илан губи с 48,90% от Палев, който има 51.10% от гласовете.  Причината за масовото недоволство са съмнения, че са купувани гласове в  избирателна секция.
След протестите пред офиса на ДПС имаше много счупени прозорци и поражения по сградата на общината. Лидерът на местната организация на БСП Лазар Банков, който се включи в бунта срещу Палев, отнесе няколко юмрука и се оказа с разкървавен нос.Агенти на ДАНС и полицаи от РПУ-Банско се заеха със следизборните безредици в Белица, пише Bnews.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *