Жителите на тези десет държави се хвалят с най-добро благосъстояние

Изглежда старата сентенция, че парите не са абсолютно всичко на този свят, се оказва правилна. Последните изследвания на Gallup-Healthways за преуспяващи държави слагат Панама – малко късче земя с едно от най-натоварените пристанища в света, като първенец в класацията. Общият брой население на страната е по-малък от половината граждани на Ню Йорк, но явно панамците са доста по-щастливи, дори и с брутен вътрешен продукт (БВП), който е една пета от този на САЩ.

Резултатите от проучването за 2014 г. са базирани върху мненията 146 хиляди пълнолетни души, измежду 145 държави. Участниците в анкетата са отговорили на десет въпроса относно техните амбиции, социална среда, финанси, къде живеят и как се грижат за здравето си. Страните, които окупират челните три места в проучването на Gallup-Healthways, са от Централна Америка, съобщават от Bloomberg.

Резултатите от класацията са доста изненадващи. Държави като Пуерто Рико, която се очаква да се изправи пред банкрут в най-скоро време и Гватемала, където има един от най-високите проценти на убийства в света, попадат в топ 10. Още страни като Коста Рика, Белиз и Чили влизат в класацията. Швейцария, Дания и Австрия пък са трите представители на Европа, които попадат в списъка с десетте държави с най-преуспяващи жители.

Въпреки слабата икономика на Европейския съюз (ЕС) и малкото перспективи за кариерно развитие пред младите хора там, когато става въпрос за благосъстояние, Старият континент е на първо място. След европейските държави в класацията попадат такива от Северна и Южна Америка, както и членките на бившия Съветски съюз, Азия и Африка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *