Заводът на „Язаки“ търси 500 работника

500 работници ще назначат „Язаки“ в новооткрития си завод, разположен между Хасково и Димитровград, до края на годината. След като в края на м. август производственото предприятие получи Акт 16, там вече работят 600 души на две смени. Голяма част от тях вече са обучени в пилотния завод в Стара Загора и в чужбина.

Фирмата изработва електрически инсталации за автомобили на световно известна марка. Производството е климатизирано и чисто, без химически замърсявания и запрашаване. Заводът разполага с машини от ново поколение. Това съобщиха от пресцентъра на Община Хасково.

По покана на „Язаки“, заместник-кметът на Хасково Евгени Консулов, заедно с представители на кметства от региона, разгледаха производството и се запознаха на място с условията на работа. „Лично се ангажирам да осигуря сигурна работа за хората от региона за следващите 10 години най-малко“, каза управителят на завода Максим Заклецки.

Предвижда се броят на наетите да достигне 3500 души през следващите години. С такъв брой работници, Язаки ще бъде най-големият работодател в региона и сред 10-те най-големи в България.

Наред с обичайните изисквания към бъдещите работници, работодателят има условие кандидатите да могат да различават добре цветовете. Предишен опит не е необходим, тъй като всеки работник преминава през едномесечно теоретично и практическо обучение.

Предвидени са бонуси за показан напредък в работата, а също и ваучери за храна. По време на обучението заплатата на новоназначените оператори е 550 лева. С месечните бонусите, заплатата достига около 800 лева, а след шест месеца се предвижда увеличение, информира pik.bg.

Фирмата е осигурила безплатен транспорт и денонощно медицинско обслужване. На разположение е столова, в която работниците заплащат едва 0.50 лв. за хранене.

Следващия понеделник – 2 октомври, от „ Язаки“ организират презентационна обиколка за кметовете на селата от община Хасково.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *