Задържаха под стража кмет, пренасял дрога

Задържан е под стража Николай Попов (кмет на село Топузeво, издигнат от партия ГЕРБ), направил опит да да пренесе 24 килограма метаамфетамин през ГКПП „Лесово“.По искане на Окръжната прокуратура в Ямбол съдът задържа под стража Николай Попов, съобщи БТА.

Той е обвинен за това, че в 12.25 часа на 28 март 2016 г., на граничен пункт „Лесово“, с лек автомобил „Ауди“ А8, на трасе от България към Турция, направил опит да пренесе високорисково наркотично вещество -24,162 килограма метаамфетамин.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ в размер от 10 до 15 години, глоба в размер от 100 000 лв. до 200 000 лв., като и конфискация в полза на държавата на превозното средство, с което Попов е пренасял наркотиците. Те са открити при извършена митническа проверка.

Според прокурора са събрани достатъчно доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, чеПопов е извършителна престъпното деяние.

Представителят на държавното обвинение е бил категоричен, че Попов може да се укрие или да извърши ново престъпление, като тази възможност се обуславя от тежкото наказание, което е предвидено в закона за това престъпление.

Определението на Окръжния съд в Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *