Зам.-министър призова:Спрете водата на длъжниците за парно

Хората не плащат, защото са окрадени, контрира Румен Овчаров

„Топлофикация“ да спре топлата вода на длъжниците си, призова зам.-министърът на икономиката и енергетиката Валентин Иванов. Доскоро той бе в борда на дружеството, но излезе, оглавява и „Булгаргаз“. „Нека хората, които не плащат, да си топлят водата в тенджери. Да видим тогава какво ще правят“, коментира зам.-министърът. Реакцията му бе по повод задълженията на столичното дружество, натрупани към „Булгаргаз“. Те са 166 млн. лв. към 12 март, обяви шефът на газовата компания Кирил Гегов.

Според Валентин Иванов новият мениджмънт на „Топлофикация София“ трябва да намали загубите и да повиши събирането на сметките от абонати. Иванов се противопостави на призивите хората да не си плащат сметките. „Няма безплатно отопление, безплатно е само сиренето в капана за мишки“, заяви Иванов. „Лозунгите да не се плаща са не само незаконни, но и аморални“, подкрепи го Кирил Гегов. „Топлофикация“ все още има големи активи, за да искаме несъстоятелността й. Не е изключено обаче да ограничим подаването на газ, каза Иванов. „Булгаргаз“ има да събира 216 млн. лв. от топлофикациите. Дружеството в Пловдив има борч от 15 млн. лв., в Плевен – 12 млн. лв., в Бургас – 10 млн. лв. и в Шумен – 6 млн. лв.

„Иванов трябва да се извини, той обижда потребителите“, скочи срещу заместника си министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Според него спирането на топлата вода е неосъществимо. „Иванов очевидно не си дава сметка какво е за пенсионера с доход от 100 лева да получи фактура за 120. Много хора са убедени, че в сметките им са включени откраднатите през последните години милиони“, коментира още енергийният министър.

Невена Мирчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *