Зам.-министър Раиф Мустафа подаде оставка

Заместник-министърът на вътрешните работи Раиф Мустафа подаде оставка заради корупционния скандал, избухнал след задържането на бизнесмена Росен Маринов. Собственикът на фирма „Авто инженеринг“ беше уличен в опит за подкупване на директора на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров. На 12 юни от прокуратурата заявиха, че има и трети човек, намесен в скандала като посредник. Неофициални източници потвърдиха, че става дума за Раиф Мустафа.

По повод оставката на заместник вътрешния министър от пресцентъра на ДПС разпространиха изявление, в което Раиф Мустафа изразява увереност в невинността си. Освен че подава оставка от поста, той настоява да не бъде включен в кандидат-депутатската листа на партията за парламентарните избори.

В декларацията Раиф Мустафа заявява още, че не бива заради този случай да пада съмнение върху МВР или правителството и настоява за бързо оповестяване на истината.

В коментар за оставката вътрешният министър Михаил Миков заяви, че благодари на заместник-министър Раиф Мустафа за досегашната му работа в МВР. Според Миков при създалата се ситуация решението на Мустафа е правилно. Вътрешният министър изрази надежда оттук нататък по този случай да се произнесат компетентните органи.

Дарик научи още, че прокуратурата е изискала запис от камерите на входа на МВР, от които да стане ясно кога и при кого във вътрешното министерство е отивал бизнесменът Росен Маринов.

Името на Маринов нашумя, след като фирмата му „Авто инженеринг“ спечели конкурс за 42 нови пожарни коли. Другите две фирми-кандидатки са отстранени предварително „по документи“. Дни преди да се подпише договор за доставката обаче вътрешният министър Михаил Миков прекрати със заповед цялата процедура.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *