Запалиха клада от костюми “Армани”

Китайци ушили ментетата за американска фирма в София

ВАРНА. Над 1600 мъжки костюма с марката „Армани“ бяха хвърлени в пещта на варненския екарисаж. Дрехите са били намерени в контейнер при митническа проверка на пристанище Варна-Запад в края на миналата година. Оказало се, че той е пълен с имитации на известни марки. Митничарите спипали още 1494 панталона модел „Деним“, 1192 тениски „Ла Коста“ и 180 чифта обувки „Гучи“.

Конфискуваната стока бе изнесена вчера от склада на „Кинтекс“, където бе съхранявана досега. Под строга полицейска охрана тя беше откарана в местния екарисаж. За два дни всички ментета ще бъдат изгорени. „Екзекуцията“ им става в присъствието на представителите на засегнатите марки облекла за България, на прокуратурата, митниците и полицията.

Според документите дрехите са внесени от Китай и са предназначени за американска фирма с представителство в София и със съдебна регистрация в свободната безмитна зона в Русе.

Всяка седмица на някой от граничните пунктове в страната ни се задържат ментета на световни марки, заявиха варненските митничари. Имитациите, хванати във Варна, най-вероятно са били предназначени за пласмент на нашия пазар, където цената им е около 100 лв. за костюм. Оригинален „Армани“ струва около 10 пъти повече, разкри Ивайло Върбанов от представителството на италианската фирма у нас.

Добромир Радушев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *