Започваме ремонт на самолети Боинг от най-ново поколение

В България вече се осъществява базово обслужване на самолети „Боинг-737 Некст дженерейшън“ (Next Generation), съобщиха от базата на „Луфтханза техник“ в София. Първият самолет от този тип е бил официално посрещнат в техническата база на летището в София. Машината е собственост на „Оман еър“ (Oman Air).
Седем самолета на оманската компания ще бъдат основно обслужени да края на май.
На церемонията по посрещането на първия от седемте самолета изпълнителният директор на техническата база Бернд Фрекман е отбелязал, че дружеството се стреми да бъде най-добрата компания за обслужване на самолети за полети на къси и средни разстояния в Европа.
Техническата база в София бе открита през октомври 2008 г. Първоначално започнаха ремонти на самолети от семейството „Ербъс А320“. На 14 септември 2009 г. компанията започна базово обслужване и на самолети „Боинг-737 Класик“.
Година след официалното си откриване компанията е обслужила повече от 20 самолета на различни авиокомпании, сред които „Луфтханза“, „Урал еърлайнс“, „Аерофлот“, „България ер“, „Уиз ер“, „Анадолу джет“, БиЕмАй (BMI).

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *