Започва новият политически сезон: идва гореща есен и гладна зима

 
В дневния ред на заседанието е предложението парламентарна комисия да следи за работата на енергийния регулатор. Предложението за създаването й отправи МС, след като токът поскъпна с 13%, а не с 10. Според предложението в групата ще има по един представител от всяка парламентарна група.
Предвижда се попълване на състава и ръководството на постоянната делегация в ПА на ОССЕ и изслушване на доклад за дейността на омбудсмана за 2011 г. Депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, както и законопроект за българите и българските общности извън Република България.
В програмата е и второ четене на промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и изменение на парламентарния правилник.
Парламентарната комисия по правните въпроси ще проведе среща с посланиците на САЩ, Дания, Холандия, Германия, Финландия и Великобритания. На срещата ще бъде обсъдена процедурата за предстоящото изслушване на кандидати за членове на Висшия съдебен съвет. Дипломатите ще бъдат запознати с разпоредбите в законодателството, свързани с осигуряването на прозрачност при избора на членове на ВСС.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *