Започва строежът на Евровегас

Отдалечено градче в Северозападна Унгария, но близо до Виена и Братислава, ще се превърне в най-големия комплекс с казина в Европа. Безени е на 45 мин. с кола от столицата на Австрия и на 25 мин. от столицата на Словакия. От летищата на двата града до „Еуровегас“ ще се стига само за половин час, а от Будапеща – за час и половина.

Пред журналисти в Будапеща американската компания „Хард рок интернешънъл“ обяви, че ще налее в партньорство с две австрийски фирми около 7 милиарда долара в проекта през следващите десет години.

Първият игрален дом и хотел ще отворят врати през 2012 г. Консорциумът притежава терен от 335 хектара близо до границата на Унгария с Австрия и Словакия, на 80 километра източно от Виена. През 2006 година
групата получи от унгарското правителство разрешителни за пет казина с неограничен брой игрални маси за срок от поне 20 години.
Президентът на компанията, известна със своите хард рок кафенета, казина и хотели във Флорида и Макао, Джим Алън заяви, че проектът ще бъде реализиран въпреки глобалната криза.
„Рецесията забави изпълнението на проекти навсякъде в Европа и по света, но не смятаме, че това ще има значение в дългосрочен план“, заяви Алън.
Очаква се европейският Лас Вегас да осигури работни места за близо 10 хил души. Сега жителите на Безени са не повече от 1600.
„Дори по време на криза трябва да мислим за бъдещето“, каза пък бившият финансов министър Янош Верес. За последните десет години в Унгария от хазартния бизнес са събрани данъци в размер на 500 млн. евро.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *