Засилени проверки на такситата на Нова година

Засилени проверки на таксиметровите превози на Нова година ще извършат инспектори на агенция „Автомобилна администрация”.Това съобщи директорът на агенцията Симеон Арнаудов, цитиран от Дарик радио.
По думите му явлението цените на такситата да скачат в пъти в новогодишната нощ е ограничено от все по-честите проверки, които извършва агенцията. Арнаудов припомни, че глобата за таксиметровите шофьори, които нарушават закона, е от 500 до 1500 лева.
От “Автомобилна администрация” са осигурили дежурни екипи в празничната нощ в областните градове. Арнаудов посъветва хората преди да се качат в таксито, да говорят с шофьора и да се уверят в цената, която трябва да е обявена на видно място. Ако има разминаване между обявената и крайната стойност на превоза, клиентът трябва да потърси “Автомобилна администрация”, за да се направи проверка, но за целта трябва да е взет касовият бон, на база на който тя да се извърши.
Директорът на Автомобилна администрация отбеляза още, че най-честите нарушения в новогодишната нощ са опити за договаряне на цена и избягване на законно установения ред за определянето й. Той призна, че при такива сделки е много трудно от агенцията да се намесят, тъй като има две страни и постигната договорка между шофьор и пътник.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *